Hästigt födelsedagskort

Min bästa kompis mor råkar fylla år dagen innan mitt födelsedagskalas, och med tanke på att jag helt fräckt bestämt mig för att stjäla hennes dotter då, dagen efter hennes födelsedag, tänkte jag att jag gott kunde skicka henne ett fint kort. Sagt och gjort; jag rotade i mina gömmor och hittade ett par impulsköpta papper som jag kände passade, och sedan arbetade jag utifrån dessa papper i utformningen av kortet. Det blev ganska annorlunda jämfört med vad jag först funderat ut, men det funkade så här också! (Kortet ser skevt ut på bilden för att jag inte har lurat ut hur man fotar dubbla kort särskilt bra ännu – jag är säker på att det är en sådan sak som blir bättre med erfarenhet.)

Använda material:

  • Gult cardstock med linnestruktur, inköpt på Ingers Pyzzla, Knep & Knåp
  • Mönstrat dubbelsidigt cardstock med glitter, YouDo ”I Love Horses — Horses”
  • Häst och kvinna från klippark, Pion Design ”Bilder från förr — Djur”
  • Halvpärlor, YouDo

Det gula cardstocket skars med det större av de två scallop-bladen som levererades med min Creatopia (Cutz), och konturen på den glittriga häst som skulle blivit hälften övertäckt skars ut med skalpell. Cardstocket fästes med dubbelhäftande tejp och limrullare, och användes som ”gångjärn” i överkanten av kortet för att mönstret på insidan av cardstocket inte skulle hamna upp-och-ner. (Inuti kortet har jag satt en hästdikt och en grattis-stämpel.)

Bilden från klipparket fästes med limrullare, och sedan klistrade jag på de flesta av mina återstående bronsfärgade halvpärlor efter inbjudningskorten jag gjorde tidigare i vår.

Vad jag lärt mig:

Mycket av det jag gjorde med ”gångjärnet” fungerade bra, dock behöver jag nog ett vettigt verktyg för att biga om jag ska använda cardstock till det någon mer gång. Vad jag framför allt borde ha gjort var att titta närmare på pappret innan jag blev alltför klar över min designidé, eftersom det nu slutade med att jag fick revidera stora delar av vad jag tänkt för att få rätt på det så att insidan av cardstocket kom på rätt håll.

Med detta inlägg är vi nu ifatt och jag kan börja blogga nya alster allt eftersom jag färdigställer och fotograferar dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: